Nyt nordisk er efterhånden kommet på alles læber. Det er alt det gode, som det nordiske køkken har at byde ind med, men på en ny og moderne måde. Det er en oplevelse med de gourmetrestauranter, der er skudt op som paddehatte takket været den stil Noma lagde for dagen, da de igen og igen blev valgt som verdens bedste restaurant.
Deres stil smittede hurtigt, og rundt om i landet var der flere og flere restauranter, der lavede denne type af mad. Nogle af dem i samme stil som Noma med forfinede teknikker, hvor det både handler om smagen og råvarerne, men også måden, de tilberedes på. Andre valgte at fokusere på den gode mad og have deres fokus på lokale produkter. Stilen her er både nordisk, men også fra jord til bord.
Det er en succes indenfor kokkekunsten, der har spredt sig langt uden for landets grænser. Med et stigende antal restauranter med Michelinstjerner og restauranter, der er bland de bedste i verden, så vil alle gerne prøve nyt nordisk.
Ikke alle har muligheden for at rejse hertil og prøve det selv, men nyt nordisk er lige så velegnet til eksport, og kan derfor findes verden over.