Selvom Danmark ikke er større, end det er, så er der masser af egnsretter, der primært spises i bestemte dele af landet.
Nogle er langsomt ved at gå i glemmebogen, mens andre af dem trækkes frem i lyset og får nyt liv hos tidens kokke, og derfra bliver det igen til mad, der flytter ind i vores stuer. Nu bare i hele landet, for egnsretter har noget særligt over sig. De har dog alle det til fælles, at ingen af dem fortjener at gå i glemmebogen. Det er retter, der har hat en særlig betydning i dele af landet, og du kan være med til at give den gode mad nyt liv.
Hvis du følger dig inspireret til at prøve hele landets madkultur af, så er det dejlig nemt at finde en masse opskrifter på nettet. Ellers kan en klassiker som den fynske rygeost efterhånden findes i et hvert supermarked med respekt for sig selv.
Den er et af de bedste eksempler på en egnsret, der har taget hele landet med storm, og hvor dens mange muligheder har fundet vej til mange hjerter og maver selv udenfor Fyn.