Alle her i landet har efterhånden rigtig godt styr på, at der findes en michelinguide. Da den nye, nordiske mad tog verden med storm var det navne på danske restauranter og danske kokke, der var på alles læber. Ikke kun her i landet, men i hele verden.
Det har sat dansk gastronomi og hele det nordiske køkken på verdenskortet, og det har gjort os danskere meget stolte af vores traditioner omkring vores mad.
Mange er fulgt efter i det fodspor, og det har givet flere danske kokke og danske restauranter mulighed for at vise sig frem for hele verden.
Michelinguiden
Det startede som så meget andet småt med en guide, der skulle hjælpe bilister med at finde tankstationer og værksteder og samtidig også steder, de kunne spise og drikke. Derfra har det udviklet sig til alene at handle om maden i hele verden.
Der gives karakterer i form af stjerner. En enkelt stjerne betyder, at her er der tale om en restaurant, der er rigtig god i sin kategori. Er restauranten oppe og har fået to stjerner, så er det en omvej værd at besøge den og spise der. Men tre stjerner, så er det en restaurant, der er værd at rejse efter.
Noget som madelskere verden over har taget til sig. Der er folk, der planlægger rejser verden rundt med det eneste formål at spise på en bestemt restaurant, fordi den har fået de tre stjerner, eller fordi den er på listen over verdens bedste restauranter.
Dem, der tildeler stjernerne, lever livet næsten som hemmelige agenter. De er ikke kendt af restaurationsbranchen, og derfor vil de få den samme behandling som alle andre kunder. Den anonymitet sikrer, at de kan være helt ærlige omkring de karakterer, der uddeles, og at du som gourmand kan være sikker på, at en restaurant har fortjent det antal stjerner, den har fået. D er gæster lige som dig, og det sikrer kvaliteten, når stjernerne uddeles.
Desuden er det eneste, der bedømmes af denne guide maden. Det handler om håndværket, der udføres, og om chefkokkens personlighed lyser gennem maden. Der skal heller ikke være forskel på, hvornår restauranten besøges, om det er det ene eller andet år, eller hvilken årstid. Du skal virkelig have noget for dine penge.
Bib Gourmand
Er pengepungen ikke til at rejse verden rundt og spise på de dyreste restauranter, der findes derude så tilbyder Michelin også et alternativ, nemlig Bib Gourmand. Det er kun restauranter, der tilbyder mad under en bestemt pris, men hvor maden stadig holder en absolut god kvalitet.
Det er muligheden for at prøve rigtig gode restauranter i nærheden af, hvor du bor, men uden du skal spare op til det i flere år.