Undersøgelser viser igen og igen, at den mad, der havner på vores borde, primært er fremstillet i Danmark. Får en forbruger valget mellem at købe kød og mælkeprodukter, der er fremstillet i Danmark og tilsvarende varer, der er fremstillet i udlandet, så vil langt de fleste vælge dem, der er fremstillet her i landet.
For de fleste tilfælde, så handler det om tillid, en tillid, der er størst til mad, der er fremstillet her i landet. Ikke nødvendigvis med god grund, for der er mange lande, der fremstiller rigtig gode fødevarer, men det er kun godt for dansk landbrug, at danskerne vælger dansk.
Den tillid til maden kan samtidig bruges til Danmarks eksport. En god tillid til hjemlandets forbrugere giver virksomheder og landmænd mulighed for at eksportere varer til hele verden. Vi ved jo selv, at dansk er det bedste, og det vil vi meget gerne dele med resten af verden.
Endnu en god ting ved at have et landbrug og en eksportsektor som vores er, at det er penge, der kommer Danmark til gode. Både når du som forbruger køber varer, der er fremstillet her i landet, men også for alt det, der eksporteres.