De fleste kender det godt. Hverdagen er travl, du er sent på den, der skal handles, og der skal laves mad i tide. Det gør, at den mad, der kommer på bordet hjemme hos de fleste, er lidt kønsløs og kedelig, eller også består den af rugbrød og pålæg, for det har de fleste altid i huset.
Men hverdagsmad behøver ikke være sådan, uanset om du er dygtig i et køkken eller ej. Der er rigtig mange retter, du nemt kan lave, som er enkle og derfor passer perfekt til hverdagen. Der er også de mere komplicerede af slagsen, som du har mulighed for at kaste dig ud i, hvis du er den mere modige type i køkkenet.
Gør det klassisk eller mere moderne
Heldigvis for rigtig mange af os, så kan mange af de klassikere, der kommer på vores borde om aftenen, så som frikadeller og pasta med kødsovs noget, der kan laves mange variationer over.
Samtidig er det dog heller ikke noget, vi gider spise fra mandag til fredag hver eneste uge, og derfor er det vigtigt at kunne variere kosten, ikke kun for smagens skyld, men også for det sunde i at spise så varieret som overhovedet muligt.
Mulighederne kan derfor varieres i det uendelige, og det samme kan det tilbehør, du vil servere til aftenens ret, og hvis du planlægger det hele fornuftigt, så kan der sagtens lave mad, så der er rester til dagen efter eller måske endda to aftener til.
Med tilbehør kan du bruge ris den ene dag og kartoffelmos den næste. Du kan krydre med eksotiske krydderier og dermed give frikadellerne et helt andet pift, eller du kan kaste dig ud i køkkener fra det fjerne Asien eller andre spændende steder.
Lad dig inspirere
Om det er nødvendigt for dig at følge en opskrift til punkt og prikke, eller om du digter videre og laver dit eget spin på en opskrift, du har fundet, er underordnet. Det, der betyder noget, det er det at lave et hjemmelavet måltid, hvor du ve, hvad der er i af sunde sager, hvor du kan sikre, der er grønt nok, og hvor du kan sikre, der ikke er for meget usundt fedt i.
Selvom de fleste laver mad hver eneste dag, så er det stadig noget, der er værd at være stolt over. De flest får ros af deres gæster, når de har serveret et festmåltid, men alle de gode måltider mad, der bliver serveret hver eneste dag, de skal også hyldes, og dem, der står og laver dem endnu mere.
Uden mad og drikke, duer helten ikke. Det ordsprog har stadig stor betydning, og der er ikke noget bedre end et godt måltid mad.