De spændende spiseoplevelser

Magasinet Restaurant

En ting er at få stjerner i Michelinguiden, en anden er at komme på listen over de 50 bedste restauranter i verden. Det er det britiske magasin Restaurant, der en gang om året udnævner verdens 50 bedste restauranter.

Som med Michelinguiden er det de førende indenfor deres områder, der er med til at udpege de restauranter, der kommer med på listen, og det er en liste restauranterne rundt omkring i verden gerne vil på.

Her er det noget helt andet, der bedømmes på, og dem, der kommer med på listen er lige som dem med tre Michelinstjerner nogle, folk rejser verden tynd for.

Hvad gør en restaurant til dette

Her gælder det om at være ny, moderne og innovativ. Det betyder ikke noget, at det er en restaurant, der ikke har mange år på bagen, så længe det, der leveres, er helt i særklasse.

Desuden skal der være en ekstra kant ed stedet, maden og tankerne bag, der gør, at det er mere end bare en madoplevelse. Det skal handle om helhed.

Dem, der så udvælger de bedste restauranter er en stor skare af mennesker. Omkring 1.000, der alle er enten kokke, madskribenter eller madeksperter, som alle sammen stemmer om, hvad der er bedst.

Det at komme på denne liste er derfor en anerkendelse fra branchen, og det er en af grundene til, at rigtig mange restauranter gerne vil på. At være blandt de bedste i verden er en af de bedste skulderklap en restaurant kan få.

Det er verdensomspændende

Selvom Danmark kommer med på den eksklusive liste, så ses det tydeligt, at god mad er noget, der fås over hele verden. Om det er Noma, der vinder, eller om den bedste restaurant ligger i New York eller i Spanien, det er underordnet. Vinderen er nemlig lige nu den restaurant, der er bedst af alle spisesteder i hele verden.

Det er noget helt andet, der skal til, for at komme på denne liste. Det er tydeligt at se, for her er der tale om restauranter, der holder lukket i flere måneder med det eneste formål at finde inspiration til den næste menu, der skal betage verden.

Denne tid bruger kokkene på at finde nye retter og nye ingredienser. Et helt team af medarbejdere, der ikke laver andet end at forfine og gøre oplevelsen endnu mere udsøgt.

Det her er restauranter, du besøger for oplevelsen og smagene, for det er gourmet i ordets bogstaveligste forstand.